به طور طبیعی دهان کودکان پس از بیدار شدن از خواب کمی بو می دهد، اگر این بو در طول روز از بین نرفت، حتما باید برای درمان آن اقدام کنید. بهترین راهکار برای درمان بوی بد دهان کودکان، پیدا کردن علت ایجاد بوی دهان کودکان است. یکی از موارد مهم برای ایجاد بوی بد دهان عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.
دندانپزشک اطفال با معاینات لازم، علت ایجاد بوی دهان کودکان را پیدا می کنند. در صورتی که این تشخیص به درستی انجام شود می توان به راحتی راهکارهای درمانی برای آن را انجام دهید. دستگاه نفس سنج می تواند گازهای سولفید در تنفس کودک را بررسی کند، این روش یکی از راهکارهای مفید برای یافتن علت بوی بد دهان کودکان است.
درصورتی که بوی بد دهان کودکان به صورت دائمی باشد، می توان نشان دهنده ی عارضه ای جدی باشد، کودکان به نسبت بزرگسالان بیشتر دچار بوی بود دهان می شوند، علت آن هم در این است که معمولا کودکان عادت های تغذیه و الگوی خواب نادرست دارند.
دلایل بوی بد دهان کودکان
معمولاً به دلیل بهداشت ضعیف دهان، کم آبی بدن، خوردن غذاهای بد بو یا برخی شرایط پزشکی ایجاد می شود. نفس بد بوی ممکن است برای برخی والدین نگران کننده باشد، بنابراین، آگاهی از دلایل شایع می تواند به کاهش بسیاری از استرس های مرتبط با آن کمک کند.
سوالی که بیشتر والدین بهترین دندانپزشک اطفال می پرسند در رابطه با راه های از بین بردن بوی بد دهان کودکان است، که در پاسخ این سوال باید گفت بوی دهان کودکان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد:
یکی از دلایل آن خشکی دهان است، خشکی دهان زمانی ایجاد می شود که کودکان تنفس دهانی دارند و در نتیجه سبب خشکی دهان و بوی بد دهان می شود.
دلیل دیگر این امر می تواند جرم های باقی مانده بر دندان و زبان کودکان باشد. در صورتی که کودک به بهداشت دهان و دندان خود توجه نکند در نتیجه جرم هایی بر روی دندان ها رشد می کنند که می توانند زمینه ساز بوی بد دهان در آن ها شود. هم چنین پوسیدگی دندان کودکان از دیگر موارد تاثیر گذار بر بوی بد دهان کودکان است. گاهی نیز دندان های عفونی و ریشه های باقی مانده در دهان از دیگر دلایل بوی دهان کودکان شناخته می شود.
هالیتوز یا بوی بد دهان در کودک شما می تواند توسط تعدادی از عوامل ایجاد شود از جمله:
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان در کودکان نو پا است. متداول ترین مکان ها در دهان برای آویزان شدن بوی بد، و به وجود آورنده هالیتوز در بین دندان ها، اطراف لثه ها و روی زبان است. این بقایا که به آن پلاک گفته می شود، می تواند بوی بد بو از باکتری ها جمع کند که به دلیل عدم حذف ذرات غذای قدیمی با مسواک نزدن و استفاده نکردن از نخ دندان مناسب ایجاد شود. - وجود ورم و التهاب در لوزه
سهم دیگر در ایجاد بوی بد دهان ممکن است لوزه های بزرگ یا آدنوئید باشد. لوزه های بزرگ شده و آدنوئیدها که در پشت گلو قرار می گیرند می توانند تعداد زیادی باکتری را در خود جای دهند که ممکن است منجر به هالیوز شود. لوزه های بزرگ هم چنین می توانند دلیل خروپف و آپنه خواب باشند. - مصرف دارو های خاصی
برخی از داروها هم چنین می توانند منجر به کاهش جریان بزاق شوند که منجر به بوی بد دهان می شود. اگر کودک شما به دلیل بیماری خاص پزشکی روزانه دارو مصرف می کند، مهم است که بدانید جریان بزاق ممکن است کمتر باشد. اغلب بهتر است برای جبران کاهش جریان بزاق، مصرف آب افزایش یابد.
- کمبود آب بدن
نوشیدن آب فراوان برای بدن ما بسیار مهم است. کمبود آب بدن یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان است. وقتی آب کافی ننوشیم، مقدار بزاق دهان ما کاهش می یابد. این کاهش رطوبت منجر به کاهش توانایی طبیعی بزاق در تمیز کردن محیط دهان می شود. در نتیجه، بوی بد دهان افزایش می یابد که باعث ایجاد باکتری در دهان ما می شود … بله! خوشبختانه، درمان آن نسبتاً ساده است. اطمینان حاصل کنید که همه به مقدار کافی آب می نوشند و به سرعت خطر هالیتوز کاهش می یابد. - خوردن غذاهای بد بو
تعجب آور نیست که برخی از غذاهای مورد علاقه ما بوی کمی بد بو دارند. در واقع، این می تواند بخشی از دلیلی باشد که ما دوست داریم آن ها را بخوریم! سیر و پیاز دو مورد از رایج ترین آن ها هستند. پس از خوردن این غذا ها، بهتر است دندان های خود را مسواک بزنید. گزینه عالی دیگر بعد از خوردن غذاهای بد بو جویدن یک قطعه آدامس کوچک و بدون قند است. واضح است که لثه ماهیت بسیار چسبنده ای با آن دارد و می تواند برخی از ذرات کوچک غذا را که روی دندان ها چسبیده اند ببندد. هم چنین بیشتر طعم دهنده های آدامس بوی مطبوعی دارند که می تواند غذاهای چسبنده ای که می خوریم را بپوشاند. آدامس می تواند به ایجاد بزاق بیشتر در دهان ما کمک کند، که می تواند به کاهش هالیتوز کمک کند. - شرایط پزشکی
چند دلیل دیگر برای ایجاد بوی بد دهان وجود دارد که می تواند به سلامت کلی جسمی کودک شما مربوط باشد. کودکانی که ریفلاکس اسید را تجربه می کنند ممکن است بوی بد دهان داشته باشند. این امر به دلیل تنظیم مجدد اسیدهای معده و غذاهای نیمه هضم است. اگر این مسئله نگران کننده فرزند شماست ، لطفاً با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید تا ببینید آیا لازم است رژیم غذایی کودک خود را تغییر دهید یا اینکه آن ها به داروی خاصی نیاز دارند.
درمان بوی بد دهان کودکان
بعد از یافتن علت بوی بد دهان کودکان راهکار متناسب با آن به بیمار پیشنهاد می گردد.
در صورتی که دلیل بوی بد دهان کودکان، پوسیدگی دندان باشد، لازم است تا اقدامات درمانی جهت برطرف کردن پوسیدگی دندان هم چون جراحی و عصب کشی دندان های کودکان انجام شود.
درصورتی که بیماری خاصی، سبب بوی بد دهان شود درمان بیماری سبب از بین رفتن بوی بد دهان می شود.
آیا مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می تواند بوی بد دهان را در کودکان درمان کند؟
بهبود بوی بد دهان در کودکان نو پا که به دلیل عدم مراقبت مناسب دهان در منزل ایجاد می شود، نسبتاً ساده و مستقیم به جلو است. بهداشت دهان و دندان را بهبود ببخشید! مسواک زدن کامل به مدت 2 دقیقه، استفاده از نخ دندان صحیح و مسواک زدن یا مسواک زدن نکته اصلی است. اکثر افراد فراموش می کنند که سطح بالای زبان شما را مسواک بزنند، جایی که بوی بد زیادی ایجاد می کند. در واقع ، “برس” های خاصی برای زبان شما وجود دارد، که در بیشتر بخش های بهداشت دهان و دندان در داروخانه ها یافت می شود.
اطمینان حاصل کنید که از تکنیک های مناسب برای از بین بردن کافی پلاک هایی که باعث بوی بد دهان می شوند، استفاده می شود. یکی از تکنیک های اصلی اطمینان از رفتن موی مسواک به سمت لثه با زاویه 45 درجه است. لثه یک نقطه مشترک است که هنگام مسواک زدن از دست می رود ، که می تواند باعث ایجاد بوی شدید پلاک شود.
متاسفانه مسواک زدن به تنهایی بین دندان ها تمیز نمی شود، بنابراین استفاده از نخ دندان برای از بین بردن باکتری های این مناطق ضروری است. از نخ های سنتی، دسته نخ دندان، نخ دندان، تا واترپیک، گزینه های مختلف نخ دندان وجود دارد. نخ دندان و دستگیره های سنتی هنوز بهترین گزینه ها هستند، در حالی که سایر روش ها و دستگاه های نخ دندان می توانند مکمل های خوبی باشند. مهم ترین قسمت نخ دندان این است که مطمئن شوید نخ دندان دنبال کانتور دندان است و به زیر لثه می رود.
هم چنین توجه به این نکته ضروری است که فرد باید مسواک خود را به طور صحیح در حالت قائم نگه دارد (به هیچ چیز دست نزند) و باعث شود برس روی مسواک خشک شوند و این باعث کاهش باکتری های موجود در مسواک می شود. و مطمئن شوید که مسواک خود را هر 3 ماه یک بار یا وقتی که فرسوده به نظر می رسد تعویض کنید. این ها همه ترفندهای خوبی برای کمک به تمیز نگه داشتن دهان و کاهش تعداد باکتری های دهان است که از دلایل اصلی هالیوز است.
آیا دهانشویه می تواند بیماری هالیوز را در کودکان درمان کند؟
اگر قبلاً اقدامات درجه یک بهداشت دهان و دندان را انجام داده اید، مقدار زیادی آب بنوشید و خوردن غذاهای بد بو را از بین برده اید، گزینه بعدی ممکن است شستشوی دهان باشد. برای بیماران اطفال توصیه می کنیم یک آبکشی حاوی فلوراید پیدا کنید. در حالی که برخی از شستشوها دارای آدامس حباب جالب توجه هستند، یک دهان شویه ملایم نعناع به مبارزه با برخی از بو های مرتبط با هالیوز کمک می کند.
برخی از شستشوهای بزرگسالان ممکن است برای بیماران کودکان بیش از حد تند یا قوی باشد. یک شستشوی مناسب کودکان مانند ACT برای کودکان یا یک شستشوی بدون الکل مناسب است.
مراقبت از دندان های کودکان
مراجعه به دندانپزشک هر 6 ماه یک بار الزامی است در حقیقت اولین ویزیت کودک به دندانپزشکی کودکان باید 6 ماه بعد از اولین رویش دندان ها باشد، تا هر گونه جرم و پوسیدگی بر روی دندان ها شناسایی و از بین بروند مسواک زدن کودکان نیز از موارد دیگری است که به والدین توصیه می گردد به آن توجه شود، لازم به ذکر است که کودکان زیر سه سال اجاز ه استفاده از خمیر دندان ندارند زیرا احتمال بلعیدن خمیر دندان توسط کودک بسیار بالا است زیرا خمیر دندان های حاوی مواد شیمیایی هستند و بلعیدن آن بسیار خطر ناک است. پس از بهترین مارک خمیر دندان کودک تان استفاده کنید. در رده سنی 3 تا 6 سال خمیر دندان های بدون فلوراید توصیه می گردد، هنگام خریداری از داروخانه حتما تاکید کنید که خمیر دندان بدون فلوراید باشد و بعد از این سن کودکان می توانند از خمیر دندان هایی که بزرگسالان خریداری می کنند، استفاده کنند.
پیشگری از بوی بد دهان
توجه به بهداشت دهان و دندان کودکان یک امر مهم و حیاتی برای جلوگیری از بوی بد دهان است.
والدین باید به کودکان خود تمام نکات مربوط به بهداشت دهان و دندان را آموزش دهند، آموزش کشیدن نخ دندان به صورت روزانه و استفاده از دهانشویه ها امری مهم است که تاثیر بسیاری در بهداشت دهان و دندان کودکان دارد.
خلاصه مطلب
در دندانپزشکی اطفال پزشک می تواند در معاینه دندانپزشکی کودک شما در مورد هالیتوز اظهار نظر کند. اگر این مسئله نگران کننده باشد،به شما توصیه می کنند که از تکنیک ها و درمان هایی مشکل فرزند تان را برطرف کنید استفاده شود. پس تاکید می کنیم که پس از مشاهده چنین عارضه ای در دهان کودکان تان از دندانپزشک اطفال ماهر و کاربلد نوبت بگیرید و به وی مراجعه کنید تا از بروز عارضه های دیگر جلوگیری شود.
0 Comments